Auto

In deze autocategorie vindt u allerlei zaken die belangrijk zijn bij het kopen en vergelijken van deze produkten.

De auto wordt niet voor niets wel de heilige koe genoemd. Ondanks alle milieu en kostenaspecten heeft nagenoeg ieder gezin wel een of twee auto’s voor de deur staan.

 Autobanden moeten voorzien zijn van een goed profiel. Hebben uw autobanden minder profiel dan 1,6 mm dan bent u strafbaar en daarnaast is het niet veilig om hiermee te rijden.

 Als je een autostoeltje wilt gaan kopen, dan is het van belang dat het autostoeltje dat je koopt veilig, betrouwbaar en comfortabel is. Een kind moet namelijk veilig, ontspannen en comfortabel in een autostoeltje kunnen zitten.

 Iedereen die in Nederland een auto op zijn of haar naam heeft staan, is verplicht een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA) af te sluiten voor deze auto.

 Je hebt drie mogelijkheden om een auto tot je vrije beschikking te hebben, namelijk door er één te kopen, door er één te huren en door er één te leasen.

 

 Voor de gemiddelde Nederlander is het aanschaffen van een auto geen dagelijkse kost. Dit geldt voor de aanschaf van een nieuwe auto, maar zeker ook voor de aanschaf van een tweedehands auto, ook wel occasion genoemd.Met de komst van de euro zijn de prijzen fors gestegen. Dit geldt ook voor de prijzen van auto’s en het wordt voor veel mensen steeds moeilijker om een nieuwe auto aan te schaffen zonder de hulp van een financieringsmaatschappij.

 BMW staat voor Bayerische Motoren Werke. Het is een Duitse onderneming die in München gevestigd is en auto’s en motoren vervaardigt. Iedereen kent wel het logo van BMW.

 Een cabriolet is eigenlijk een carrosserievorm van een auto en is een auto met een inklapbaar dak. Toen het merk Cadillac de coupé introduceerde, werden al auto’s gemaakt zoals we die nu kennen.